Αναφορές και φωτογραφικό υλικό
Ειρήνης Χηράτου "τα ντριγκιντένια 6+1 παραμύθια"
και Τάσου Καρακατσάνη "τρεις ενότητες θεατρικής μουσικής" 

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου, βραδυά λογοτεχνίας, θεάτρου και μουσικής, την οποία τίμησε με την παρουσία της η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Έλση Χριστόφια.  Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ειρήνης Χηράτου «τα ντριγκιντένια» 6+1 παραμύθια, που περιέχονται και στον ψηφιακό δίσκο του Τάσου Καρακατσάνη «Τρεις Ενότητες Θεατρικής Μουσικής» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άρτεμης Αποστολοπούλου. Την εν λόγω έκδοση στέγασε η Peter’s Gallery. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των CYTA Ελλάς, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και Le MERIDIEN Limassol Spa & Resort.
Μετά το καλωσόρισμα από τον Μορφωτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Λυμπουρή, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη την Ειρήνη Χηράτου για τις «δημιουργικές ανάσες», όπως χαρακτηριστικά είπε, οι οποίες απευθύνονται στα παιδιά. Με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης, ο κ. Πρέσβης συνέδεσε την οικουμενικότητα που χαρακτηρίζουν τα παραμύθια της κ. Χηράτου με τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες, όπως είπε, θα είναι κυρίως η κοινωνική συνοχή  και η έγνοια που πρέπει να έχουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον άνθρωπο.
Χαιρετισμό απηύθηνε επίσης ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας κ. Κακουλλής Θεοδούλου, ο οποίος μιλώντας για την Ειρήνη Χηράτου, είπε ότι είναι πιστή στην ανάγκη των ανθρώπων για όνειρα, και ότι παρουσιάζει με τα έργα της μια πορεία ζωής γεμάτη τέχνη, χαμόγελο και αγάπη.
Η κ. Καίτη Μιχαηλίδου, Πρόεδρος της Peter’s Gallery, συνεχάρη τους δύο δημιουργούς, τη συγγραφέα και μουσικό Ειρήνη Χηράτου και τον συνθέτη Τάσο Καρακατσάνη, για το έργο τους, όπως επίσης και την ηθοποιό Άρτεμη Αποστολοπούλου για τη σκηνοθεσία και ερμηνεία. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους συντελεστές και χορηγούς της έκδοσης, καθώς επίσης και όλους όσοι στήριξαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη, παρατήρησε στην ομιλία της ότι τα παραμύθια, είναι το πρώτο τεστ που κάνει η ζωή στους ανθρώπους, γιατί τα παραμύθια βάζουν τα παιδιά, όπως είπε, να ακούσουν τη γλώσσα των συμβόλων. Στη συνέχεια η κ. Σάββα μιλώντας μέσα από τα παραμύθια της Ειρήνης Χηράτου, έδωσε μια εικόνα των μηνυμάτων, των συμβολισμών αλλά και των ήχων που βγαίνουν από αυτά.
Η  ίδια η συγγραφέας ευχαρίστησε το Σπίτι της Κύπρου και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση και μέσα από ένα παραμύθι, μίλησε για την προσωπική της εκδοχή για το τι μπορεί να κρύβουν πίσω τους τα παραμύθια του βιβλίου, αφιερώνοντας τη συλλογή της σε όλα τα παιδιά, με την ευχή να γίνουν καλύτεροι γονείς, γονείς επαγγελματίες, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τον ψηφιακό δίσκο του Τάσου Καρακατσάνη.
Τραγούδησαν ο Γρηγόρης Ψαλτάκος και η Άννα Καρμπόνε. Έπαιξαν οι μουσικοί, Παύλος Τριανταφυλλίδης, τρομπόνι, Δημήτρης Καμινάρης, τρομπέτα, Μαριάννα Αργυροπούλου, κοντραμπάσο, Ειρήνη Χηράτου, βιολί και μαντολίνο, Ορέστης Γράβαρης, ντραμς. Ο συνθέτης έπαιξε πιάνο και διηύθυνε το μουσικό σύνολο.
Παρευρέθηκαν από την Κυπριακή Πρεσβεία, ο Πρόξενος κ. Χάρης Χρυσοστόμου η Σύμβουλος Τύπου κ. Χρίστα Νικολάου, ο Αστυνομικός Ακόλουθος κ. Ανδρέας Μαππούρας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Τράπεζας και της CYTA Ελλάς, ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Ρουμπάτης, η συγγραφέας κ. Νάντια Βαλαβάνη, η σκηνοθέτης κ. Σάνα Σαρρή, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου κ. Βασίλης Παρασκευόπουλος, η ζωγράφος κ. Γιούλικα Λακερίδου και πλήθος κόσμου.  

11 Μαΐου 2011

Link: http://www.spititiskyprou.gr/?page=news&id=181http://www.spititiskyprou.gr/?page=news&id=181http://www.spititiskyprou.gr/?page=news&id=181shapeimage_3_link_0
Φωτογραφικό Υλικόphoto.html
Παρουσίαση του βιβλίου
«Τα Ντριγκιντένια, 6+1 παραμύθια» της
Ειρήνης Χηράτου στο Σπίτι της Κύπρου

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, στις 8.00 μ.μ. διοργανώνεται στο Σπίτι της Κύπρου, Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι, βραδιά λογοτεχνίας, θεάτρου και μουσικής.
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη θα προλογίσει το νέο βιβλίο της Ειρήνης Χηράτου «Τα Ντριγκιντένια, 6+1 παραμύθια», που περιέχονται και στον ψηφιακό δίσκο του Τάσου Καρακατσάνη «Τρεις Ενότητες Θεατρικής Μουσικής», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άρτεμης Αποστολοπούλου.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Κακουλλής Θεοδούλου, Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας και η κ. Καίτη Μιχαηλίδου, Πρόεδρος της Peter’s Gallery που στέγασε την εν λόγω έκδοση.
Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από την εργασία τους.  Τραγουδούν επίσης ο Γρηγόρης Ψαλτάκος και η Άννα Καρμπόνε.  Παίζουν οι μουσικοί: Παύλος Τριανταφυλλίδης, τρομπόνι, Δημήτρης Καμινάρης, τρομπέτα, Μαριάννα Αργυροπούλου, κοντραμπάσο, Ειρήνη Χηράτου, βιολί, μαντολίνο και Ορέστης Γράβαρης, ντραμς.  Στο πιάνο και στη διεύθυνση του μουσικού συνόλου ο συνθέτης Τάσος Καρακατσάνης.

ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ NIKOS, ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΙΟΥ, 2011 
ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΝΈΑ · ΠΕΡΙΟΧΉ:

Link: http://www.voreini.gr/?p=61311http://www.voreini.gr/?author=4http://www.voreini.gr/?cat=5http://www.voreini.gr/?cat=134http://www.voreini.gr/?p=61311http://www.voreini.gr/?p=61311shapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1shapeimage_5_link_2shapeimage_5_link_3
Λογοτεχνία, θέατρο και μουσική
12-05-2011

Το βιβλίο της Ειρήνης Χηράτου «Τα Ντριγκιντένια 6+1 παραμύθια», που περιέχονται στον ψηφιακό δίσκο του Τάσου Καρακατσάνη «Τρεις ενότητες θεατρικής μουσικής», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Αρτεμης Αποστολοπούλου, παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελσης Χριστόφια. 
Κατά την παρουσίαση του βιβλίου παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τον ψηφιακό δίσκο του Τάσου Καρακατσάνη, όπου ο συνθέτης έπαιξε πιάνο και διηύθυνε το μουσικό σύνολο
 
Βραδιά λογοτεχνίας, θεάτρου και μουσικής, την οποία τίμησε με την παρουσία της η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελση Χριστόφια, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.
Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ειρήνης Χηράτου «Τα Ντριγκιντένια, 6+1 παραμύθια», που περιέχονται και στον ψηφιακό δίσκο του Τάσου Καρακατσάνη «Τρεις Ενότητες Θεατρικής Μουσικής» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Αρτεμης Αποστολοπούλου. Την εν λόγω έκδοση στέγασε η Peter’s Gallery.
Μετά το καλωσόρισμα από τον Μορφωτικό Σύμβουλο Κώστα Λυμπουρή, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας Ιωσήφ Ιωσήφ, στο χαιρετισμό του, συνεχάρη την Ειρήνη Χηράτου για τις «δημιουργικές ανάσες», όπως χαρακτηριστικά είπε, οι οποίες απευθύνονται στα παιδιά. Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, ο Πρέσβης συνέδεσε την οικουμενικότητα που χαρακτηρίζουν τα παραμύθια τής κας Χηράτου με τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες, όπως είπε, θα είναι κυρίως η κοινωνική συνοχή και η έγνοια που πρέπει να έχουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον άνθρωπο.
Χαιρετισμό απεύθυνε, επίσης, ο πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας Κακουλλής Θεοδούλου, ο οποίος μιλώντας για την Ειρήνη Χηράτου είπε ότι είναι πιστή στην ανάγκη των ανθρώπων για όνειρα και ότι παρουσιάζει με τα έργα της μια πορεία ζωής γεμάτη τέχνη, χαμόγελο και αγάπη.
Η Καίτη Μιχαηλίδου, πρόεδρος της Peter’s Gallery, συνεχάρη τους δύο δημιουργούς, τη συγγραφέα και μουσικό Ειρήνη Χηράτου και τον συνθέτη Τάσο Καρακατσάνη, για το έργο τους, όπως, επίσης, και την ηθοποιό Αρτεμη Αποστολοπούλου για τη σκηνοθεσία και ερμηνεία. Ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συντελεστές και χορηγούς της έκδοσης, καθώς, επίσης, και όλους όσοι στήριξαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας κα Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη παρατήρησε στην ομιλία της ότι τα παραμύθια, είναι το πρώτο τεστ που κάνει η ζωή στους ανθρώπους, γιατί τα παραμύθια βάζουν τα παιδιά, όπως είπε, να ακούσουν τη γλώσσα των συμβόλων. Στη συνέχεια, η κα Σάββα, μιλώντας μέσα από τα παραμύθια της Ειρήνης Χηράτου, έδωσε μια εικόνα των μηνυμάτων, των συμβολισμών, αλλά και των ήχων που βγαίνουν από αυτά.
Η ίδια η συγγραφέας ευχαρίστησε το Σπίτι της Κύπρου και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση, και μέσα από ένα παραμύθι, μίλησε για την προσωπική της εκδοχή για το τι μπορεί να κρύβουν πίσω τους τα παραμύθια του βιβλίου, αφιερώνοντας τη συλλογή της σε όλα τα παιδιά, με την ευχή να γίνουν καλύτεροι γονείς, «γονείς επαγγελματίες», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τον ψηφιακό δίσκο του Τάσου Καρακατσάνη.
Τραγούδησαν ο Γρηγόρης Ψαλτάκος και η Αννα Καρμπόνε. Επαιξαν οι μουσικοί Παύλος Τριανταφυλλίδης, τρομπόνι, Δημήτρης Καμινάρης, τρομπέτα, Μαριάννα Αργυροπούλου, κοντραμπάσο, Ειρήνη Χηράτου, βιολί και μαντολίνο, Ορέστης Γράβαρης, ντραμς. Ο συνθέτης έπαιξε πιάνο και διηύθυνε το μουσικό σύνολο.


Author: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΟΛΙΝΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ

Link: http://www.haravgi.com.cy/site-article-4889-gr.phphttp://www.haravgi.com.cy/site-article-4889-gr.phphttp://www.haravgi.com.cy/site-article-4889-gr.phphttp://www.haravgi.com.cy/site-article-4889-gr.phpshapeimage_6_link_0shapeimage_6_link_1
Βραδιά λογοτεχνίας, θεάτρου και μουσικής
στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα
11/05/2011

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στο Σπίτι της Κύπρου, βραδιά λογοτεχνίας, θεάτρου και μουσικής, την οποία τίμησε με την παρουσία της η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Έλση Χριστόφια. Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ειρήνης Χηράτου «Τα Ντριγκιντένια, 6+1 παραμύθια», που περιέχονται και στον ψηφιακό δίσκο του Τάσου Καρακατσάνη «Τρεις Ενότητες Θεατρικής Μουσικής» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άρτεμης Αποστολοπούλου. Την εν λόγω έκδοση στέγασε η Peter's Gallery. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των CYTA Ελλάς, της Ελληνικής Τράπεζας και του ξενοδοχείου Le Meridien Limassol Spa & Resort.

Μετά το καλωσόρισμα από τον Μορφωτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Λυμπουρή, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη την Ειρήνη Χηράτου για τις «δημιουργικές ανάσες», όπως χαρακτηριστικά είπε, οι οποίες απευθύνονται στα παιδιά. Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, ο κ. Πρέσβης συνέδεσε την οικουμενικότητα που χαρακτηρίζουν τα παραμύθια της κας Χηράτου με τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες, όπως είπε, θα είναι κυρίως η κοινωνική συνοχή και η έγνοια που πρέπει να έχουν οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις για τον άνθρωπο.

Χαιρετισμό απηύθηνε, επίσης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας κ. Κακουλλής Θεοδούλου, ο οποίος μιλώντας για την Ειρήνη Χηράτου είπε ότι είναι πιστή στην ανάγκη των ανθρώπων για όνειρα και ότι παρουσιάζει με τα έργα της μια πορεία ζωής γεμάτη τέχνη, χαμόγελο και αγάπη.

Η κα Καίτη Μιχαηλίδου, Πρόεδρος της Peter's Gallery, συνεχάρη τους δύο δημιουργούς, τη συγγραφέα και μουσικό Ειρήνη Χηράτου και τον συνθέτη Τάσο Καρακατσάνη, για το έργο τους, όπως, επίσης, και την ηθοποιό Άρτεμη Αποστολοπούλου για τη σκηνοθεσία και ερμηνεία. Ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συντελεστές και χορηγούς της έκδοσης, καθώς, επίσης, και όλους όσοι στήριξαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας κα Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη παρατήρησε στην ομιλία της ότι τα παραμύθια, είναι το πρώτο τεστ που κάνει η ζωή στους ανθρώπους, γιατί τα παραμύθια βάζουν τα παιδιά, όπως είπε, να ακούσουν τη γλώσσα των συμβόλων. Στη συνέχεια, η κα Σάββα, μιλώντας μέσα από τα παραμύθια της Ειρήνης Χηράτου, έδωσε μια εικόνα των μηνυμάτων, των συμβολισμών αλλά και των ήχων που βγαίνουν από αυτά.

Η ίδια η συγγραφέας ευχαρίστησε το Σπίτι της Κύπρου και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση, και μέσα από ένα παραμύθι, μίλησε για την προσωπική της εκδοχή για το τι μπορεί να κρύβουν πίσω τους τα παραμύθια του βιβλίου, αφιερώνοντας τη συλλογή της σε όλα τα παιδιά, με την ευχή να γίνουν καλύτεροι γονείς, «γονείς επαγγελματίες», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τον ψηφιακό δίσκο του Τάσου Καρακατσάνη.

Τραγούδησαν ο Γρηγόρης Ψαλτάκος και η Άννα Καρμπόνε. Έπαιξαν οι μουσικοί Παύλος Τριανταφυλλίδης, τρομπόνι, Δημήτρης Καμινάρης, τρομπέτα, Μαριάννα Αργυροπούλου, κοντραμπάσο, Ειρήνη Χηράτου, βιολί και μαντολίνο, Ορέστης Γράβαρης, ντραμς. Ο συνθέτης έπαιξε πιάνο και διηύθυνε το μουσικό σύνολο.

Παρευρέθηκαν από την Κυπριακή Πρεσβεία, ο Πρόξενος κ. Χάρης Χρυσοστόμου η Σύμβουλος Τύπου κα Χρίστα Νικολάου, ο Αστυνομικός Ακόλουθος κ. Ανδρέας Μαππούρας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Τράπεζας και της CYTA Ελλάς, ο πρώην Ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Ρουμπάτης, η συγγραφέας κα Νάντια Βαλαβάνη, η σκηνοθέτης κα Σάνα Σαρρή, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου κ. Βασίλης Παρασκευόπουλος, η ζωγράφος κα Γιούλικα Λακερίδου και πλήθος κόσμου.
Link: http://www.cyprus.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/F4E3280B7567F76AC225788D003159DE?Opendocumenthttp://www.cyprus.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/F4E3280B7567F76AC225788D003159DE?Opendocumenthttp://www.cyprus.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/F4E3280B7567F76AC225788D003159DE?Opendocumentshapeimage_7_link_0